divendres, 11 d’abril del 2014

Resolució d'un sorollet en retornar el martell

Al piano Rowney que estem tractant es produeix un sorollet al moment de deixar anar la tecla, quan el martell retrocedeix. Com que el sorollet és semblant al de dues fustes picant una contra l'altra, busquem els punts de contacte entre dues fustes que podem trobar al mecanisme. Fàcilment podem detectar que el soroll es produeix quan el bastó d'escapament torna a col·locar-se al seu lloc, i que això és causat per l'absència del coixinet amortidor a la base de la nou del martell. La causa del deteriorament dels coixinets és, en molts casos, la feina que hi han fet les arnes. També pot ser que s'hagin desencolat o que s'hagin deteriorat pel funcionament continuat del mecanisme.


 
A la fotografia es pot veure, darrere de les brides desenganxades, un coixinet verd a la dreta i unes peces sense coixinet més a l'esquerra. En aquests llocs caldrà enganxar un trosset de feltre nou, del de 5 mm específic per a la nou del martell.

Procediment:
1) Desenganxar la brida, descargolar el cavallet i desmuntar-lo. De vegades n'hi ha prou si es descargola el cavallet i es deixa que caigui una mica per poder accedir al cargol del martell.
2) Desmuntar el martell.
3) Enganxar el coixinet nou, eliminant abans les restes del vell si n'hi ha.
4) Esperar uns minuts que la cola s'assequi.
5) Tornar a muntar el martell, el cavallet, i col·locar la brida.

 
A la fotografia anterior podem veure un coixinet nou de color vermell. Ara només falta enganxar la brida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada