divendres, 11 d’abril del 2014

Lubricació d'eixos i canvi d'una molla

De vegades, en els pianos, antics, el mecanisme va molt dur i és lent. En el piano Rowney, després de descartar que fos cosa de les morteses (les tecles funcionaven bé després de treure la maquinària), hem decidit aplicar lubricant als eixos (sense desmuntar) per comprovar si el problema millorava.



En aquesta fotografia es poden veure les restes del lubricant que hem aplicat sense desmuntar la maquinària, des de la part superior d'aquesta, procurant que caigués damunt de les forquilles dels martellets, dels apagadors i dels cavallets. Fent això, hem vist que una de les molles de la nou de martell estava trencada, i l'hem substituït per una de nova, tal com s'explica a Canvi de les molles de retorn dels martells. Després d'aplicar lubricant el piano sembla respondre amb més suavitat, però les primeres octaves, les corresponents als bordons, encara van més dures que la resta del piano. Podria ser a causa de la regulació dels apagadors?

Una última nota: curiosament, en aquest piano falta la barra que fa de topall dels apagadors. Es veu que ja els el van vendre així, però caldrà posar-ne una de nova, perquè de vegades els martells i els apagadors xoquen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada